TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Het eerste Healthy Workplace Symposium is een feit!

Geplaatst op 7 december 2017

Tijdens het eerste Healthy Workplace Symposium op de Hanzehogeschool Groningen heeft Nils Bonder in het huidige Living Lab verteld over de WELL Building Standard. De bezoekers zijn voorzien van alle benodigde kennis rondom een gezonde werkplek. Van dynamisch werken tot groen in de werkomgeving, alle verschillende aspecten van een gezonde werkplek kwamen aan bod.

Onderzoeksresultaten

In de Innovatiewerkplaats Healthy Workplace werken de volgende partijen samen: ENGIE, Health2Work, Measuremen, Menzis, Planon en de Hanzehogeschool. Naast de verschillende workshops en presentaties zijn ook de eerste resultaten gepresenteerd van het onderzoek naar de gezonde werkplek. Deze eerste onderzoeken hebben interessante resultaten opgeleverd. Zo blijkt dat veel werkgevers een gezonde werkomgeving willen realiseren voor hun werknemers, maar daarbij stuiten op lastige vragen zoals: Welke interventies zijn effectief? en Wegen de kosten op tegen de baten?

De ingebruikname van zit-sta bureaus laat zien dat veel mensen graag meer willen bewegen tijdens het werk, maar dat het erg lastig is om een duurzame gedragsverandering te realiseren; vaak worden de goede voornemens snel vergeten wanneer je in de juiste ‘flow’ zit. Naast voorlichting, begeleiding en cultuurverandering zijn er ook mogelijkheden op het gebied van nudging en e-coaching.

Living Lab

Het Living Lab verzamelt met behulp van sensoren, experience sampling en wearables data op het gebied van gezondheid, gedrag en omgevingscondities. De combinatie van deze datastromen maakt het mogelijk om analyses te maken van bijvoorbeeld het gebruik van andere werkplekken, meer te bewegen of beter te ontspannen. Daarnaast voert het Living Lab experimenten uit met innovatieve producten die de gezondheid kunnen bevorderen.

Deel dit bericht:

Meer ontdekken?

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 287 53 00
E: consult@am.nl
KvK: 30224151