TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Gezonde gebouwen op de Dag van de Projectontwikkeling

Geplaatst op 19 mei 2017

NEPROM organiseerde 18 mei 2017 de 6e editie van de Dag van de Projectontwikkeling (DVDP). De DVDP is hét jaarlijkse kennistrefpunt voor vastgoedprofessionals die project- en gebiedsontwikkeling tot een duurzaam succes willen maken. Het thema voor 2017 is: ‘Ruimte maken voor het nationaal geluk’. Naast het plenaire programma was er ook een gevarieerd sessieprogramma. CONSULT was aanwezig bij de sessie ‘Werken aan gezonde gebouwen’, gepresenteerd door Lara Muller, Raymon van Miltenburg, Anneke de Vries en Nils Bonder.

Keuzesessie ‘Werken aan gezonde gebouwen’

Lara Muller, CEO van het kennisplatform Blue Building Institute (BBI), is aanjager van het gezonder maken van de gebouwde omgeving. Tijdens deze sessie deelde zij haar missie en visie voor een gezonde stad en gezonde gebouwen. De motieven van het BBI: preventie van chronische en lifestyle gerelateerde ziektes, de noodzaak voor het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van het welzijn van de medewerkers en het aantrekken en vasthouden van huurders en klanttevredenheid. Vertegenwoordigers van partnerbedrijven die zijn aangesloten bij het Blue Building Institute vertelden over hun motivatie.

Anneke de Vries (Real Estate, Construction and Franchise Albert Heijn) presenteerde over de visie en de missie van Albert Heijn. Albert Heijn wil allereerst haar CO2-footprint naar beneden brengen en uiteindelijk het meest gezonde bedrijf van Nederland worden. Albert Heijn biedt stimulansen voor een gezonde levensstijl, zowel voor de medewerkers als haar klanten. Hiermee kan ook de volgende verbinding worden gemaakt: goed zijn voor de medewerker betekent een positieve uitwerking op de klant en is dus goed voor de productiviteit en de resultaten. Albert Heijn gaat bij twee van haar XL-vestigingen een pilot uitvoeren om te voldoen aan de 7 features van de WELL Building Standard, dit uiteraard in combinatie met duurzaamheid. Albert Heijn streeft ernaar gezondheid consistent door te voeren en ook de artikelen gezonder te maken, terwijl de prijs hetzelfde blijft.

Raymon van Miltenburg, directeur van AM Real Estate Development (AM RED) en Nils Bonder, directeur van CONSULT waren als partner van het BBI ook aanwezig. AM RED ontwikkelt kantoren die bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van mensen. Dit zorgt voor gebouwen waar mensen graag zijn en effectiever en efficiënter kunnen werken.

CONSULT is als onderdeel van AM RED die schakel tussen mens, organisatie en de huisvestingsoplossing. Ergens is er, tijdens de bouw van kantoren, een verkeerde afslag genomen, en is het nu zo dat het zitten op kantoor niet bevorderlijk is voor de gezondheid. De kracht van de WELL Building Standard, is dat de focus op de mens ligt. Er is vraag naar een andere vorm van huisvesting en procesbenadering, waarbij de gebouwde omgeving ook moet bijdragen een gezonde (werk-) omgeving.

  • IMG_0046
  • IMG_0042
  • FullSizeRender

Deel dit bericht:

Meer ontdekken?

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 287 53 00
E: consult@am.nl
KvK: 30224151