TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Cradle to Cradle Café: gezonde gebouwen met de WELL Building Standard

Geplaatst op 19 juni 2017

Cradle to Cradle is gericht op het verbeteren van de wereld om ons heen door op een duurzame manier om te gaan met materialen. Een onderdeel van Cradle to Cradle is ook dat de gebruikte materialen geen risico vormen voor de gezondheid van de mensen in de gebouwen. Dit uitgangspunt sluit aan op de WELL Building Standard. In het Experience Center van Ahrend werd tijdens deze editie van het Cradle to Cradle Café ingegaan op gezonde gebouwen; hoe bereik je een gezond gebouw, hoe toon je het aan en hoe kun je een gezond gebouw selecteren?

Sprekers

Donderdag 15 juni gaven drie sprekers vanuit verschillende bedrijven hun visie op het creëren van gezonde gebouwen en het toepassen van de WELL Building Standard. Tim Beuker, medior binnenmilieuadviseur bij BBA Binnenmilieu, startte met zijn presentatie over het binnenmilieu en de daar aan verbonden zogenoemde “facts” en “alternative facts”. De toenemende interesse in gezonde gebouwen leidt tot allerlei innovaties. Op basis van wetenschappelijk onderzoek werd aangetoond dat onder andere (extra) planten, luchtreinigers en Het Nieuwe Werken allemaal “alternative facts” zijn op het gebied van een gezonde werkomgeving en productiviteit. Een goede binnenluchtkwaliteit wordt gecreërd door emissie-arme materialen, adequate verse luchttoevoerhoeveelheid, goede toevoerluchtkwaliteit en de mogelijkheid tot spuiventilatie.

Van Advies- en Ingenieursbureau DGMR sprak Antwan van Haaren over de WELL Building Standard. Ook zij krijgen steeds meer vragen over deze standaard, en introduceerde daarom de WELL Building Standard aan de gasten van het Cradle to Cradle Café. Naast een introductie, werd er ook ingegaan op hoe het werkt en wat het oplevert voor zowel de gebruiker als voor de werkgever, ontwikkelaar of belegger.

Tot slot sprak Nils Bonder van CONSULT van AM RED over de weg naar het behalen van een WELL-certificering. AM Real Estate Development is als ontwikkelaar betrokken bij het eerste WELL-gecertificeerde kantoor van Nederland, namelijk het WTC in Utrecht. Dit kantoor zal naast BREEAM Excellent voldoen aan de eisen voor het “Core & Shell” Silver Certificate van het IWBI.

Over het Cradle to Cradle Café

Het Cradle to Cradle Café is een initiatief dat is ontstaan in 2009 uit een samenwerkingsverband tussen de bedrijven Koninklijke Ahrend, Desso, QbiQ en Koninklijke Mosa. Deze bedrijven ontwikkelen en produceren hun producten volgens de Cradle to Cradle principes.

Ze gaan echter nog een stapje verder en zetten zich in om het Cradle to Cradle gedachtengoed verder te verspreiden. Hiervoor is onder andere het Cradle to Cradle Café in het leven geroepen. Cradle to Cradle Café’s zijn miniseminars waarin actuele en uiteenlopende onderwerpen op het gebied van Cradle to Cradle en duurzaamheid worden besproken door diverse inspirerende sprekers. De cafés vinden 4 keer per jaar plaats in verschillende regio’s in Nederland.

 • DSC_8996
 • DSC_8994
 • DSC_8988
 • DSC_8966
 • DSC_8960
 • DSC_8957
 • DSC_8979
 • DSC_8978
 • DSC_8977
 • DSC_8975
 • DSC_8973
 • DSC_8972
 • DSC_8970

Deel dit bericht:

Meer ontdekken?

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 287 53 00
E: consult@am.nl
KvK: 30224151