TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

CONSULT blikt terug op een geslaagde en gezonde PROVADA!

Geplaatst op 25 juni 2018

De PROVADA 2018, met thema EDUCATE-INNOVATE-INTEGRATE was weer een bruisend evenement waarin de vastgoedwereld zich van haar beste kant liet zien.

CONSULT heeft -zoals van ons verwacht mag worden- samen met het Blue Building Institute (BBI) op hun stand aandacht gegeven aan de gezonde en duurzame gebouwde omgeving. Graag delen wij wat ons is opgevallen aan de hand van de drie PROVADA-thema’s van dit jaar.

EDUCATE: Het belang van gezonde gebouwen

Drie dagen lang stond de stand van het BBI in het teken van presentaties rondom gezondheid en wellbevinden. Interessante presentaties van CONSULT, maar ook van BBI partners als RHDHV Albert Heijn en Deerns zorgden ervoor dat de aanwezigen werden bijgepraat en opgeleid over WELL en de nieuwe versie van WELL v2.

En niet alleen op ‘onze’ stand is aandacht gegeven aan dit thema. Ook bij zusterbedrijf AM en bijvoorbeeld SYNCHROON werd ingegaan op het thema #healthyurbanlivingandworking met onder andere bijdragen van onze Stef Weekers, door wie het aanwezige publiek werd geïnspireerd en doordrongen van het belang van een gezonde werk- en leefomgeving.

INNOVATE: Energietransitie en circulariteit met waarde voor de mens

Veel standhouders en lezingen gingen in op de aankomende energietransitie, tijdens de PROVADA was #vanhetgaslos zelfs trending topic. In het debat is vaak ingegaan op het feit dat dit een zeer majeure opgave is, maar dat het ook weer een kans biedt om waarde en kwaliteit toe te voegen aan gebouwde omgeving. Denk maar eens aan het verduurzamen van corporatiewoningen, met comfortverhoging voor de (sociale) huurders als gevolg.

INTEGRATE: Een holistische benadering leidt tot meerwaarde

Er is behoorlijk geïntegreerd, niet alleen door de bezoekers tijdens de vele borrels en lunches, maar ook inhoudelijk! Mooie plannen als Bijlmerbajes en BINCK hebben allen aandacht voor integrale kwaliteit en zijn voorzien van diverse functies en voorzieningen met als doel; een fijne en prettige omgeving bieden voor de mens. Gemeenten als Utrecht en Amsterdam zorgen met hun integrale uitvragen voor een mooie basis om gebieden een echte impuls te geven.

En wat ons betreft was dé hit van de PROVADA dit jaar: Een moment van rust! Tijdens de drie drukke dagen heeft CONSULT de beursbezoekers een yogasessie aangeboden. @bedrijfsyogaamsterdam zorgde voor een welkom moment van bezinning.

Deel dit bericht:

Meer ontdekken?

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 287 53 00
E: consult@am.nl
KvK: 30224151