TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

80% van de kantoorgebouwen voldoet niet aan voorgenomen norm van label C

Geplaatst op 12 september 2017

Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland recent gepubliceerd. Eigenaren van kantoren hebben de uitdaging om hun panden zuiniger te maken. Niet alleen om aan de voorgenomen wettelijke verplichting te voldoen van minimaal label C, maar ook omdat kantoorgebruikers op zoek zijn naar duurzame en bovenal gezonde werkplekken voor hun medewerkers. Het uitfaseren van kantoren met energielabel G, F en E levert dus niet alleen een significante energiesparing op; het draagt ook bij aan de doelstellingen van ons klimaatakkoord en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG). Het upgraden van de bestaande kantoorvoorraad sluit aan bij de vraag van de kantoorgebruiker, de consument.

Tegengestelde belangen

Bij het verduurzamen van het vastgoed en gezonder maken van de werkplek liggen echter de belangen van de huurder en de verhuurder vaak (ver) uit elkaar of lijken ze op z’n minst elkaars taal niet te spreken. Om tot structurelere verduurzaming te komen dienen de directies aan de zijde van de eigenaar én aan de zijde van de huurder elkaars ambities te kennen (Why). Vervolgens ontstaat de wil om samen te werken (How) en kan deze vertaald worden in een gezamenlijk opgave (What) ten aanzien van het gebouw, het beheer en de werkplek.

CONSULT gaat met haar specialisten graag deze gezamenlijke uitdaging van huurder en verhuurder aan om het kantoorgebouw energiezuinig te verbouwen én te gebruiken. We komen u als eigenaar, beheerder of huurder dit graag vrijblijvend toelichten.

Deel dit bericht:

Meer ontdekken?

Contact

Ptolemaeuslaan 80
3528 BP Utrecht
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
T : +31 (0) 30 287 53 00
E: consult@am.nl
KvK: 30224151